Sommartid och vinterbad

När börjar och slutar säsongen för vinterbad?

I helgen går vi in i sommartider. I alla fall vad gäller klockan. Och visst är det härligt med mer ljus på dygnet. Något som vi alla behöver. Många skyndar sig att sätta på sig de nya solglajjorna. Vårt råd är att försöka vänta med det lite eftersom vi just nu törstar efter solens D-vitamin-injektion. Hur blir det då med vinterbadet? Ett kallbad är mellan 0–10°C. Därefter tappar det de stora hälsoeffekterna. Säsongen brukar vara från slutet av september till mitten av april.

Vauk är det torra vinterbadet – året runt

Många av våra kunder Vaukar de dagar då det är svårare att vinterbada på grund av väder, is och snö under vintersäsongen. Vi blir ett komplement. Medans vi blir deras ”torra vinterbad” under sommarhalvåret. Flera som ännu inte påbörjat att vinterbada vill starta lite mjukare i vår kryobastu. Men det går såklart att sätta på vind i två olika styrkor för de vana.

Annie, van vinterbadare och Vaukare:

”Jag tycker att Vauk är ett bra alternativ till vinterbad, också om man gör det själv och det är enkelt att göra då det är ”torrt”. Nu känner jag mig rutinerad och vet vad som ska göras. Andningsövningen där jag andas in på 6 och ut på 4 bemästrar jag nu till fullo. Alltid lika trevligt bemötande av Robban och Annika med en liten pratstund i ”chillen”. Känslan är glad i knoppen och go´ i kroppen; skön boost! Har också märkt att de gånger jag haft träningsvärk har den försvunnit efteråt. Jag tycker alternativa hälsometoder är intressanta och förutom Vauk, yogar jag regelbundet och har nu också testat IR.”  

Vad händer i studion?

Igår, torsdag, hade vi IFK i Vaukstudion. Vi har även MMA och Taekwondo utövare som Vaukar hos oss. På många stora internationella idrottsklubbar har de kryoterapi som återhämtning eller inför en match. Vi välkomnar fler besök från fler klubbar.

Vi planerar ett andas-event under april eller maj månad. Skicka gärna en intresseanmälan till hello@vauk.se. Du kommer att få lära dig medveten andning som stressreducering, smärtlindring, ökad energi m m. Tid och pris återkommer vi med i vårt veckobrev på tisdag.

Du kan numera handla med dig naturfoton från Vauk som du tycker om. Vi har hälsocoach och fotograf Linda Seignér som ställer ut sina fantastiska bilder. Du hittar dem i te-loungen.

Vi har en önskan. Likt de associationer som man har till ett the-hus på ett berg i Japan; avkopplande, mytiskt, hälsosamt och en eskapism bort från världen utanför. Så vill vi att folk ska associera när de tänker på oss. Den där platsen där du hämtar energi. Ett steg utanför vardagsstressen, där du stressar av i samma ögonblick som foten sätts innanför dörren. Om du kommer uppstressad så lämnar du avkopplad och pigg. Och känslan stannar kvar för några dagar. Gör din söndag större genom att unna dig en Vauk. Än så länge finns det tider att boka (lördag fullbokat).

Varmt välkommen!
Kram från Annika och Robban

Lämna en kommentar